Poznáte sladké žemličky Cross Buns? Hot Cross Buns sú tradičnou veľkonočnou dobrotou v anglicky hovoriacich krajinách, ktorá sa podáva na Veľký piatok. Niečo podobné je pre […]
Značka: olivový olej
Cuketové špagety s brokolicou
Milované cestoviny Každý miluje cestoviny, aspoň u nás doma to platí stopercentne. Vždy, keď sa opýtam, čo mám variť, tak odpoveď znie: “Špagetyyyyy!!!” A ja […]
Paradajková polievka z pečených paradajok
Moje dievčatá ma poprosili, aby som im urobila ich obľúbenú polievku, ktorú robím z pečených rajčín a pečeného cesnaku a podávam ju s bazalkovým pestom. […]
View post to subscribe to site newsletter.
Čokoládová torta s vegánskym čokoládovým krémom a brusnicami
Prečo práve táto čokoládová torta? Asi sa budem s mojimi dôvodmi opakovať, ale musím ich spomenúť, aby táto čokoládová torta s brusnicami neostala bez povšimnutia. […]
View post to subscribe to site newsletter.
Gaspacho z letných paradajok
Nič nie je viac osviežujúce v týchto horúcich dňoch ako ľadová polievka, či nápoj? Gaspacho sa podáva na oba spôsoby a v Španielsku si ho […]
Hot Cross Buns alebo horúce sladké žemličky
Hot Cross Buns sú tradičnou veľkonočnou dobrotou v anglicky hovoriacich krajinách, ktorá sa podáva na Veľký piatok. Niečo podobné pre nás znamená veľkonočný baranček alebo […]
Tagliatelle s domácim bazalkovým pestom a burratou
Čerstvé domáce tagliatelle sú chuťovo dokonalé a preto si zaslúžia dôstojného partnera. Ja ich mám najradšej s domácim bazalkovým pestom, burratou a kvalitným olivovým olejom. […]
Vegánske rizoto z kučeravého kelu
Nedávno som varila Capellini s kučeravým kelom a toto je ďalšia alternatíva ako použiť túto fantastickú zeleninu a prepašovať ju do najkrutejších kritikov všetkých maminiek – našich detí. […]
Capellini s kučeravým kelom a píniovými orieškami
Zistila som, že veľa ľudí nepoužíva kučeravý kel, lebo netušia ako ho spracovať a nevedia o jeho zdravotných benefitoch. Pritom je to jedna z najzdravších zelenín vôbec s […]