Môj príbeh

VITAJ NA KITCHEN LOVE!

Moja stránka Kitchen Love je o inšpiratívnom a modernom varení a pečení so zameraním na zdravie a výživu. Samozrejme nájdete tu aj klasiku, ale vždy sa snažím o kreativitu, či už z pohľadu použitých surovín, postupov varenia a pečenia, alebo foodstylingu a fotografie. Veľký dôraz kladiem na estetiku a je pre mňa dôležité, aby jedlo na tanieri bolo nielen chutné a zdravé, ale aj príťažlivé a krásne.

Používam čerstvé prírodné potraviny, množstvo sviežej sezónnej zeleniny, šťavnatého ovocia a kvalitných obilnín. Milujem bylinky, čerstvé aj sušené, a rôzne druhy korenia a semienok, bez ktorých si varenie neviem predstaviť. Spolu so zeleninou tvoria základ mojich receptov. Rada však používam aj kvalitné mliečne výrobky, mäso z fariem a ryby priamo z výlovu. Neuznávam polotovary a dochucovadlá, preto ich na mojom blogu nenájdete. Veľa mojich receptov je vegánskych a bezlepkových a pri pečení uprednostňujem zdravé cukry a tuky.

Dnes je možnosť výberu, tak sa snažím nakupovať ekologicky a správať sa zodpovedne k životnému prostrediu. Kupujem eko produkty, prírodnú kozmetiku, bio potraviny alebo potraviny vypestované lokálne slovenskými farmármi. Potraviny nevyhadzujem a spotrebujem ich do posledného kúska.  Verím v recykláciu a podporujem ju. Vždy myslím na svoje zdravie a zdravie mojej rodiny a verím, že čerstvé prírodné potraviny majú liečivý účinok.  A tak aj varím – s láskou, s ohľadom na zdravie, výživu a prírodu.

MÔJ PRÍBEH

Kitchen Love vznikla vďaka mojej dlhodobej a neutíchajúcej láske k jedlu, vareniu a pečeniu, ktorú vo mne vypestovala moja mamina – inak fantastická kuchárka! Vlastne takto vznikla moja pôvodná stránka receptyavarenie.sk, ktorú som založila ešte v roku 2010. Ale chcela som sa pohnúť ďalej a vytvoriť foodblog, ktorý by bol špecifický, viac osobný, a zameraný na zdravie a výživu. A tak vznikla VeganLady.

V tom období som bola asi tri roky vegánkou a veľmi mi chýbali vegánske recepty v slovenskom online svete. Tak som sa rozhodla, že to zmením a vytvorím niečo, čo ma napĺňa a možno inšpiruje iných. Nemyslím tým len vegánov a vegetariánov, ale aj milovníkov mäsa, údenín, rýb a morských plodov. Každý z nás má predsa niekedy chuť dať si ľahké bezmäsité jedlo plné čerstvej zeleniny a ovocia prekypujúce vitamínmi a zdravím. Ale nekonečné možnosti jesť a kombinovať všetky druhy potravín vlastne obmedzujú našu tvorivosť a fantáziu. Väčšina z nás potom nakupuje, varí a je stále dokola to isté. A to je práve na vegánstve a vegetariánstve pekné – limitujúci okruh potravín, ktoré môžete alebo chcete jesť vás prinúti skúšať nové suroviny a tým variť úplne iné jedlá kreatívnym spôsobom.

Dnes som mamina dvoch úžasných dievčat, ktoré ma robia šťastnou každý deň. A keďže deti potrebujú komplexnú výživu, varím všetko, čo k zdraviu potrebujú vrátane mäsa a rýb. Mne osobne vegánstvo zdravotne neprospelo, aj preto som sa vrátila ku klasike.  Ale mám zásadu, ktorej sa držím – mäso najviac dvakrát do týždňa a rybu aspoň raz. A hoci dnes už nie som vegánka a nikdy som nebola profesionálna kuchárka či fotografka, keď sa ma niekto spýta, čo ma baví, tak je to práve varenie, pečenie, foodstyling, fotografovanie a vymýšľanie nových receptov – moja Kitchen Love.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

UložiťUložiť

UložiťUložiť