Kapustovo-mrkvový šalát s Granny Smith jablkom

Tento jednoduchý recept je skôr super kombinácia potravín s vysokou dávkou vitamínu C z kapusty a citróna a beta karoténu z mrkvy. Konopný olej poskytuje potrebné nenasýtené mastné kyselíny, známe ako omega-3 a omega-6 v ideálnom pomere 1:3, ktorý je najbližší potrebám ľudskému organizmu.

Ja si tento šalát robím veľmi často, lebo je veľmi chutný a hlavne ma zasýti. A keď ste vegáni, neustály hlad býva problém. Takto ho mám v chladničke a keď som hladná, mám ho po ruke. Rada ho jem aj ako hlavné jedlo len tak s bagetou alebo chlebom natretým s guacamole alebo hummusom.

Ingrediencie

  • ½ C hlávky bielej alebo červenej kapusty
  • 5 karotiek alebo mrkvičiek
  • 2 jablká Granny Smith aj so šupkou
  • 4 PL konopného oleja
  • šťava z ½ citróna
  • petržlenová vňať
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ
  • semienka černušky alebo sézamové

Inštrukcie

  1. Zeleninu a jablká umyjem a očistím a najemno nastrúham v robote.
  2. Ochutím olejom, citrónom, soľou a korením a pridám množstvo petržlenovej vňate.
  3. Šalát dám do vzduchotesnej nádoby do chladničky odstáť. Najlepší je na druhý deň.
  4. Podávam ho posypaný černuškou alebo čiernym sézamom ako prílohu alebo hlavné jedlo s bagetou či chlebom.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 7 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.