Tento jednoduchý recept je skôr super kombinácia potravín s vysokou dávkou vitamínu C z kapusty a citróna a beta karoténu z mrkvy. Konopný olej poskytuje potrebné nenasýtené mastné kyselíny, známe ako omega-3 a omega-6 v ideálnom pomere 1:3, ktorý je najbližší potrebám ľudskému organizmu.
Ja si tento šalát robím veľmi často, lebo je veľmi chutný a hlavne ma zasýti. A keď ste vegáni, neustály hlad býva problém. Takto ho mám v chladničke a keď som hladná, mám ho po ruke. Rada ho jem aj ako hlavné jedlo len tak s bagetou alebo chlebom natretým s guacamole alebo hummusom.
Ingrediencie
- ½ C hlávky bielej alebo červenej kapusty
- 5 karotiek alebo mrkvičiek
- 2 jablká Granny Smith aj so šupkou
- 4 PL konopného oleja
- šťava z ½ citróna
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- himalájska soľ
- semienka černušky alebo sézamové
Inštrukcie
- Zeleninu a jablká umyjem a očistím a najemno nastrúham v robote.
- Ochutím olejom, citrónom, soľou a korením a pridám množstvo petržlenovej vňate.
- Šalát dám do vzduchotesnej nádoby do chladničky odstáť. Najlepší je na druhý deň.
- Podávam ho posypaný černuškou alebo čiernym sézamom ako prílohu alebo hlavné jedlo s bagetou či chlebom.