Keď som bola navštíviť moju dobrú kamarátku Paulínu vo Viedni, urobila mi podobný šalát. Uvarila quinou, cviklu a nakrájala do šalátu jablko. Táto chuť a štruktúra ma zaujala, tak som niečo podobné vyskúšala doma. Vymenila som quinou za pšeno, pridala mladú cibuľku a petržlenovú vňať, doladila som chute a novinka je na svete. Musím povedať, že chrumkavé Granny Smith s jarnou cibuľkou tomu dodáva šmrnc, o tom že šalát je opäť veľmi zdravý nemusím ani písať. Pauli ďakujem za tvoju inšpiráciu!
Ingrediencie
- 1 C pšena
- 1 Granny Smith jablko
- 2 varené červené repy
- 2 mladé cibuľky
- ½ citróna – šťava a kôra
- petržlenová vňať
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- himalájska soľ
Inštrukcie
- Uvarím pšeno podľa návodu na obale a nechám vychladnúť.
- Medzitým nakrájam mladú cibuľku na kolieska, jablko na malé kocky a petržlenovú vňať nadrobno. Uvarenú cviklu nakrájam pomocou kovovej mriežky na zemiaky.
- Do pšena jemne primiešam všetky nakrájané suroviny.
- Pšenovo-cviklový šalát výdatne zalejem olivovým olejom, ochutím soľou a korením a pridám citrónovú šťavu a kôru.
- Šalát podávam ako hlavné jedlo. Výborne chutí s grilovaným tofu, ak si vegán či vegetarián.