Pšenovo-cviklový šalát s Granny Smith jablkom a petržlenovou vňaťou

Keď som bola navštíviť moju dobrú kamarátku Paulínu vo Viedni, urobila mi podobný šalát. Uvarila quinou, cviklu a nakrájala do šalátu jablko. Táto chuť a štruktúra ma zaujala, tak som niečo podobné vyskúšala doma. Vymenila som quinou za pšeno, pridala mladú cibuľku a petržlenovú vňať, doladila som chute a novinka je na svete. Musím povedať, že chrumkavé Granny Smith s jarnou cibuľkou tomu dodáva šmrnc, o tom že šalát je opäť veľmi zdravý nemusím ani písať. Pauli ďakujem za tvoju inšpiráciu!

Ingrediencie

  • 1 C pšena
  • 1 Granny Smith jablko
  • 2 varené červené repy
  • 2 mladé cibuľky
  • ½ citróna – šťava a kôra
  • petržlenová vňať
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ

Inštrukcie

  1. Uvarím pšeno podľa návodu na obale a nechám vychladnúť.
  2. Medzitým nakrájam mladú cibuľku na kolieska, jablko na malé kocky a petržlenovú vňať nadrobno. Uvarenú cviklu nakrájam pomocou kovovej mriežky na zemiaky.
  3. Do pšena jemne primiešam všetky nakrájané suroviny.
  4. Pšenovo-cviklový šalát výdatne zalejem olivovým olejom, ochutím soľou a korením a pridám citrónovú šťavu a kôru.
  5. Šalát podávam ako hlavné jedlo. Výborne chutí s grilovaným tofu, ak si vegán či vegetarián.

UložiťUložiť

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.