Penne s jarnou zeleninou, feniklom a bazalkovým pestom

Dnes som netušila čo uvarím. Otvorila som chladničku a pozrela čo v nej mám. Zobrala som všetky zeleninové kúsky a zbytky z týždňa a vymyslela toto jednoduché, super rýchle jedlo.   Takto improvizujem často, najmä počas týždňa keď prídem unavená z roboty a nechce sa mi robiť veľké prípravy na varenie. Páči sa mi keď mám navarené do 15 minút, kým sa uvaria cestoviny, spravím zeleninu a môžem sa hneď najesť.

Toto jedlo je zaujímavé kvôli spojeniu feniklu a bieleho vína. Fenikel mám veľmi rada, ale používam ho častejšie surový do šalátov. Je prekvapivo ešte lepší varený, lebo biele vínko zjemní jeho silne anízovú chuť a dodá mu šmrnc. Cuketa a mrkvička dodajú na sladkosti a chrumkavý karfiol vylepší štruktúru jedla. Bezlepkové kukuričné penne nezaťažia žalúdok zato dodajú energiu a ľahké, rýchle a výživné jedlo je na svete!

Mali by ste ho uvariť, lebo je:

  • super rýchly
  • veľmi zdravý
  • rafinovane chutný
  • variabilný v použití zeleniny

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 fenikel
  • 2 mrkvy
  • 1 cuketa
  • ½ hlavy karfiolu
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • bazalkové pesto
  • petržlenová vňať
  • mleté biele korenie
  • štipka soli
  • bezlepkové penne

Inštrukcie

  1. Dám variť penne alebo iné cestoviny podľa návodu na obale. Nechám si trochu uvarenej vody z cestovín bokom.
  2. Zeleninu umyjem, očistím a nakrájam na kúsky a tvary, ktoré sa mi páčia.
  3. Na panvici zohrejem olej a spolu restujem mladú cibuľku, fenikel a mrkvu asi 3 minúty.
  4. Potom pridám cuketu a ružičky karfiolu, osolím, okorením a zalejem bielym vínkom. Nechám zovrieť, stiahnem teplotu, prikryjem a nechám dusiť asi 5 minút. Zelenina musí ostať chrumkavá, nesmie byť prevarená.
  5. Zmiešam penne so zeleninou a ak sú cestoviny príliš suché, pridám trošku odloženej vody z cestovín. Tá krásne spojí chute a vytvorí výbornú šťavnatú glazúru.
  6. Penne s jarnou zeleninou podávam bohato posypané s petržlenovou vňaťou prípadne vegánskym parmezánom.

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 8 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.