Vždy som sa čudovala odkiaľ má mamina také super višne v rume. „Sama si ich robím z čerstvých višní každý rok keď je sezóna“ povedala. A tak ma mamina zasvätila do tajomstva prípravy višní v rume. Ja viem, nie je to recept, ale je dobré vedieť aj takéto veci, aby ste boli pripravení napríklad na vianočné pečenie. Ja ich používam na rodinný vianočný dezert Čertove oči, ktorý doslova vymyslela moja mama podľa jej chuti. Sú to nepečené čokoládovo-orieškovo-kokosové guličky presiaknuté rumom, ktoré som prerobila do vegánskej a bezlepkovej podoby. Čo ma fascinuje je, že treba myslieť dopredu a už v júni si spomenúť, že v decembri budem potrebovať višne na Vianoce. Tomu hovorím super plánovanie!
Ingrediencie
- cca 2kg čerstvých višní
- cca 500g trstinového cukru
- cca 2l tuzemského rumu
Inštrukcie
- Pripravím si vysterilizované poháre na zaváranie.
- Višne dobre umyjem a odstonkujem. Nechám ich úplne vyschnúť.
- Každý pohár naplním višňami a pridám do ňho asi 2 polievkové lyžice cukru na pol litrový pohár. Množstvo cukru prispôsobujem veľkosti pohára.
- Potom zalejem rumom tak, aby boli všetky višne ponorené.
- Poháre dobre uzavriem sterilným viečkom. Takto pripravené višne v rume vydržia niekoľko rokov.