Po sviatkoch a vianočných vypekačkách dobre padne niečo ľahké a zdravé. Preto som nový rok zahájila týmto jednoduchým jedlom, ktoré však vôbec nie je ukrátené o chuť. Jeho príprava zaberie asi 10 minút a kým sa uvaria cestoviny, mám hotovú zeleninku, paráda!
Väčšina receptov na cestoviny čo poznám je založených na paradajkách, ktorým sa kvôli histamínu radšej vyhýbam. Tak stále skúšam nové kombinácie zeleniny a cestovín a dnes som sa rozhodla pre fenikel a pak-choy. Obe zeleniny sa môžu jesť aj surové, preto ich prakticky iba ohrievam. Fenikel má jemne anízovú chuť a pak-choy je zase šťavnatý a sladkastý, čo v kombinácii s kyslým sumachom a aromatickým koriandrom vytvára príjemnú neobvyklú chuť. Kurkuma jedlo krásne sfarbí do zlatista a v spojení s čiernym korením má silné protizápalové účinky. Černuška alebo rasca čierna (Nigella sativa) je kapitola sama o sebe, keďže sa jedná o jednu z najliečivejších bylín vôbec, ktorej semienka majú nesmierne pozitívne účinky na ľudské zdravie. Asi by som sa tu mohla ešte dlho rozpisovať, ale chce sa mi povedať už len jedno: „V jednoduchosti je krása“ – a to platí pre toto jedlo na sto percent.
Ingrediencie
Postup