Chia puding s mangom a figami-recept-fotografia jedla-Zuzana Rainet-food fotograf-Bratislava

Kokosový chia puding s mangom

Kokosový chia puding s mangom a figami

Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám dlho vypekať? Tento kokosový chia puding s mangom a figami máte hotový za pár minút. Môžete ho jesť hneď alebo ho odložiť do chladničky a nechať odpočinúť do druhého dňa. Ďaľšou výhodou je jeho variabilita takže môžete obmieňať ovocie podľa sezóny alebo podľa toho na čo máte zrovna chuť.

Do pudingu môžete dať akékoľvek obľúbené ovocie, ideálne je bobuľové a drobné lesné ovocie. Na vrch pudingu sa hodí skôr také, ktoré má hladkú dužinu bez šupiek a dá sa hladko rozmixovať. Ideálne je mango, marhule, broskyne, žltý melón či ananás.

Tak či onak výsledok bude dokonalý aj vďaka hustému kokosovému mlieku, ktoré pudingu dodá autentickú exotickú chuť. A keď sa vyhráte so stylingom, váš kokosový chia puding s mangom prekvapí nielen vás, ale určite aj vašich milovaných.

Prípadne ak nemáte chuť na chia puding, tak vyskúšajte moje sladké domáce čokoládové lízanky, ktoré sú tiež super rýchle a jednoduché. Ozaj, keď vás zaujali tieto nádherné sklenené poháre tak sa zastavte v ZARA HOME, tam si určite vyberiete.

Kokosový chia puding s mangom

Autor receptu: Zuzana RainetChod: DezertKuchyňa: ModernáObtiažnosť: Ľahká
Porcie

4

por.
Príprava

20

min.
Varenie

10

min.
Celkový čas

30

min.

Ingrediencie: 4 porcie

  • 125 ml (1/2P) chia semienka

  • 425 ml (400g) kokosové mlieko v konzerve

  • 125 ml voda

  • 4 PL cukor

  • štipka soli

  • vanilkový extrakt

  • 8 ks celozrnné sušienky

  • kúsok rastlinného masla

  • 4 čerstvé figy

  • 1 zrelé mango

  • jedlé kvety na ozdobu

Postup

  • V menšom hrnci zmiešam chia semienka, kokosové mlieko, vodu, cukor, vanilku a štipku soli a zmes privediem k varu. Na miernom ohni ohrievam asi 10 minút pod pokrievkou.
  • Medzitým v mixéri rozdrvím sušienky spolu s maslom a sušienkovú drť dám na dno sklenených pohárov. Okraje pohárov ozdobím nakrájanými figami a zalejem uvareným, ale nie horúcim chia pudingom (aby poháre nepraskli). Do pudingu ešte môžem zamiešať malé kúsky ovocia.
  • Keď puding vychladne, zalejem ho rozmixovaným mangovým pyré a ozdobím jedlými kvetmi alebo ovocím. Puding vydrží v chladničke 2-3 dni.

Poznámky

  • Experimentujte a použite rôzne druhy vášho obľúbeného ovocia.
  • Chia puding môžete urobiť aj z klasického mlieka alebo použite alternatívu rastlinné mlieko – mandľové, ovsené, kešu, ryžové. V tomto prípade však vodu nepridávajte, lebo tieto nápoje sú dostatočne riedke.
  • Pri klasických hore spomínaných druhoch nápojov (nie z konzervy) puding variť vôbec nemusíte, stačí ak chia semienka len zalejete studeným nápojom a necháte odstáť kým nezhustne.
Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 8 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.