Kokosový chia puding s mangom a figami
Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa vám dlho vypekať? Tento kokosový chia puding s mangom a figami máte hotový za pár minút. Môžete ho jesť hneď alebo ho odložiť do chladničky a nechať odpočinúť do druhého dňa. Ďaľšou výhodou je jeho variabilita takže môžete obmieňať ovocie podľa sezóny alebo podľa toho na čo máte zrovna chuť.
Do pudingu môžete dať akékoľvek obľúbené ovocie, ideálne je bobuľové a drobné lesné ovocie. Na vrch pudingu sa hodí skôr také, ktoré má hladkú dužinu bez šupiek a dá sa hladko rozmixovať. Ideálne je mango, marhule, broskyne, žltý melón či ananás.
Tak či onak výsledok bude dokonalý aj vďaka hustému kokosovému mlieku, ktoré pudingu dodá autentickú exotickú chuť. A keď sa vyhráte so stylingom, váš kokosový chia puding s mangom prekvapí nielen vás, ale určite aj vašich milovaných.
Prípadne ak nemáte chuť na chia puding, tak vyskúšajte moje sladké domáce čokoládové lízanky, ktoré sú tiež super rýchle a jednoduché. Ozaj, keď vás zaujali tieto nádherné sklenené poháre tak sa zastavte v ZARA HOME, tam si určite vyberiete.
Kokosový chia puding s mangom
Chod: DezertKuchyňa: ModernáObtiažnosť: Ľahká4
por.20
min.10
min.30
min.Ingrediencie: 4 porcie
125 ml (1/2P) chia semienka
425 ml (400g) kokosové mlieko v konzerve
125 ml voda
4 PL cukor
štipka soli
vanilkový extrakt
8 ks celozrnné sušienky
kúsok rastlinného masla
4 čerstvé figy
1 zrelé mango
jedlé kvety na ozdobu
Postup
- V menšom hrnci zmiešam chia semienka, kokosové mlieko, vodu, cukor, vanilku a štipku soli a zmes privediem k varu. Na miernom ohni ohrievam asi 10 minút pod pokrievkou.
- Medzitým v mixéri rozdrvím sušienky spolu s maslom a sušienkovú drť dám na dno sklenených pohárov. Okraje pohárov ozdobím nakrájanými figami a zalejem uvareným, ale nie horúcim chia pudingom (aby poháre nepraskli). Do pudingu ešte môžem zamiešať malé kúsky ovocia.
- Keď puding vychladne, zalejem ho rozmixovaným mangovým pyré a ozdobím jedlými kvetmi alebo ovocím. Puding vydrží v chladničke 2-3 dni.
Poznámky
- Experimentujte a použite rôzne druhy vášho obľúbeného ovocia.
- Chia puding môžete urobiť aj z klasického mlieka alebo použite alternatívu rastlinné mlieko – mandľové, ovsené, kešu, ryžové. V tomto prípade však vodu nepridávajte, lebo tieto nápoje sú dostatočne riedke.
- Pri klasických hore spomínaných druhoch nápojov (nie z konzervy) puding variť vôbec nemusíte, stačí ak chia semienka len zalejete studeným nápojom a necháte odstáť kým nezhustne.