Toto je univerzálny recept na vegánske bezlepkové muffiny, ktorý sa dá super prispôsobiť každému podľa chuti. Rozdelila som ho do troch častí s tým, že príchute da dajú ľahko meniť. Ja milujem malinové a preto keď sú čerstvé maliny dám namiesto čučoriedok, kakaa a čokolády iba maliny (cca 200g). Keďže maliny sú kyselšie, muffiny pred pečením posypem kryštáľovým cukrom, ktorý po upečení skaramelizuje a vytvorí na muffinoch chrumkavý povrch. Je naozaj slasť sa do nich zakusnúť…
Ako vlastne chutia moje muffiny?
- Chrumkavé a šťavnaté zároveň
- Sladké tak akurát
- Jednoduché a zdravé
- Dokonalé s espressom
- Jeden nikdy nestačí…
Suché ingrediencie Príchute Tekuté ingrediencieIngrediencie
Inštrukcie
- Rúru dám zohriať na 200°C. Na plech položím dve formy na mafiny, ktoré vysteliem 12 papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise zmiešam všetky suché suroviny, rozdelím ich na polovicu do dvoch misiek a do jednej pridám kakao a čokoládu a do druhej čučoriedky. V ďaľšej miske pripravím tekuté prísady.
- Keď sa rúra vyhreje nalejem tekuté prísady do suchých a premiešam. Vznikne redšie alebo hustejšie cesto v závislosti od použitej bezlepkovej zmesi. Cesto má robiť malé bublinky, čo je reakcia kypriaceho prášku s octom.
- Lyžicou naplním muffinové košíčky do plna. Každý muffin hojne posypem hnedým cukrom, prípadne ozdobím.
- Dám piecť na 200°C približne na 25-30 minút do zlatista.
- Po upečení musia mafiny vychladnúť vo forme, lebo sú veľmi šťavnaté a v teple sa dopekajú.
ahoj Zuzka, tento recept je vyborny … vies, ze rada peciem, ale zatial som malo skusala vegansko-bezlepkove kolace, ale tento recept je fakt skvely – detom neuveritelne chutil a este plus, ze su to muffiny (aj drobcovi, ktory teda medzi kolacmi riadne prebera). Budem skusat aj dalsie 🙂
Alenka, velmi sa tesim ze sa muffinky podarili a detom chutili ? Budem rada ked vyskusas aj ine recepty, daj mi potom vediet ako chutili ?