Pečené bio kurča na polente s provensálskou zeleninou

Spojiť vegánske varenie s normálnym nie je problém, ale treba myslieť dopredu. Keďže moja rodina sú všetci mäsožrúti, mäso varím doma často a priznám sa aj rada. Kupujem iba kvalitné, organické a čerstvé, veľa krát poznám zdroj chovu. Pri pečení mäsa robím dve prílohy, pričom jedna z nich slúži ako hlavné vegánske jedlo a druhá ako príloha k obom jedlám. V tomto prípade bola moja vegánska mňamka jednoduchá provensálska zelenina s polentou. No a mäsožrúti si pochutnali na organickom kuriatku. A všetci sme boli happy! :o)

Ingrediencie

Na kurča:

  • 2 kuracie bio stehná
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2PL olivového oleja
  • 1ČL údenej sladkej papriky
  • 1ČL hořčičných semienok
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ

Na zeleninu:

  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 8 cherry paradajok
  • 1 cuketa
  • 1 žltá paprika
  • olivový olej
  • provensálske bylinky
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ

Na prílohu:

  • polenta
  • olivový olej
  • himalájska soľ
  • vegánsky parmezán

Inštrukcie

  1. Do pekáča na kurča dám olivový olej a korenie, kurča v ňom poriadne obalím a pridám očistenú a nakrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak. Všetko dobre premiešam a prikryjem alobalom. Pečiem prikryté vo vyhriatej rúre na 170°C asi hodinu a pol.
  2. Do pekáča na zeleninu dám všetkú očistenú a nakrájanú zeleninu, polejem ju olivovým olejom, posypem bylinkami a dochutím soľou a korením. Dobre premiešam.
  3. Po dopečení kuraťa odstránim alobal, zvýšim teplotu na 200°C a nechám kurča piecť ešte 20-30 minút, kým nebude mať chrumkavú zlatistú kôrku.
  4. Spolu s kuraťom dám zapiecť aj provensálsku zeleninu. Kým sa kurča dopečie, zelenina bude hotová. Trvá to asi 20-30 minút.
  5. Polentu si uvarím podľa návodu na obale. Ja mám instantnú, tá trvá 3-5 minút. Robím ju radšej riedku, lebo chladnutím rýchlo tuhne. Do horúcej pridám olivový olej, nastrúhaný parmezán a dochutím ju soľou.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 8 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.