Domáce hranolky z batatov s feniklovými semienkami a rozmarínom

Bataty sú neuveriteľne zdravé a chutné a preto ich často používam ako prílohu alebo aj ako snack, čo je tento prípad. Hoci si na ich sladkú chuť treba zvyknúť, výrazné korenie zmierni ich sladkosť a stane sa z nich závislosť. Aromatické feniklové semienka im dajú silnú anízovú chuť, ktorá je podmanivá. Keď ti aníz nie je po chuti, vymeň ho za rímsku razcu, ktorá im taktiež dodá šmrnc. Pečené hranolky z batatov sú mäkkšie ako klasicé vyprážané, ale zato sú neporovnateľne zdravšie a podľa mňa aj oveľa rafinovanejšie. Výborne a hodia s gréckymi tzatziki alebo izraelským hummusom.

Ingrediencie

  • 2 veľké bataty
  • 1ČL celých feniklových semienok
  • 1ČL sušeného rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ
  • olivový olej

Inštrukcie

  1. Bataty dobre umyjem a nakrájam aj so šupkou na dlhé štíhle hranolky.
  2. Vo veľkej mise ich zmiešam s olivovým olejom, korením, soľou a bylinkami.
  3. Klasický rovný plech vysteliem papierom na pečenie, na ktorý poukladám hranolky v jednej vrstve. Je dôležité, aby sa neprekrývali, inak sa udusia a budú príliž mäkké.
  4. Bataty pečiem na 180°C približne 30 minút, kým nebudú krásne upečené do zlatista.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.