Kuracie prsia nepatria medzi moje obľúbené druhy mäsa. Sú dosť suché a majú nevýraznú chuť. „Čo som mal robiť keď nemali bio stehná?“, povedal môj manžel keď prišiel z nákupu. A dobre urobil – pre našu rodinu vždy uprednostníme organicky chované zvieratá a radšej zmeníme preferencie, než aby sme kupovali “nebio“. A tak vznikol tento nápad – urobiť pikantnú marinádu a ňou ozvláštniť inak mdlé kuracie mäsko. Je síce jednoduchá, ale super funguje!!! A keď chutila môjmu manželovi, ktorý med priam nenávidí, tak už musí tuším každému…
Ingrediencie
- 2 kuracie bio prsia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1ČL mletej kurkumy
- 2PL medu
- 1ČL olivového oleja
- 1ČL čierneho sezamu
- asi 5cm kúsok zázvoru
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
Inštrukcie
- Kuracie prsia umyjem, vysuším a nakrájam na rovnaké asi 5cm kúsky.
- Očistím zázvor a nastrúham ho na jemno. Cesnak očistím a rozdrvím.
- V miske zmiešam všetky prísady na marinádu a dám do nej kuracie kúsky. Marinujem minimálne 30 minút, ideálne cez noc.
- Kuracie kúsky prudko opekám na rozpálenej grilovacej panvici, kým nie sú hotové. Podávam posypané sezamom s basmati ryžou a šalátom.