Pikantné marinované kuracie kúsky

Kuracie prsia nepatria medzi moje obľúbené druhy mäsa. Sú dosť suché a majú nevýraznú chuť. „Čo som mal robiť keď nemali bio stehná?“, povedal môj manžel keď prišiel z nákupu. A dobre urobil – pre našu rodinu vždy uprednostníme organicky chované zvieratá a radšej zmeníme preferencie, než aby sme kupovali “nebio“. A tak vznikol tento nápad – urobiť pikantnú marinádu a ňou ozvláštniť inak mdlé kuracie mäsko. Je síce jednoduchá, ale super funguje!!! A keď chutila môjmu manželovi, ktorý med priam nenávidí, tak už musí tuším každému…

Ingrediencie

  • 2 kuracie bio prsia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1ČL mletej kurkumy
  • 2PL medu
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL čierneho sezamu
  • asi 5cm kúsok zázvoru
  • himalájska soľ
  • mleté čierne korenie

 

 

Inštrukcie

  1. Kuracie prsia umyjem, vysuším a nakrájam na rovnaké asi 5cm kúsky.
  2. Očistím zázvor a nastrúham ho na jemno. Cesnak očistím a rozdrvím.
  3. V miske zmiešam všetky prísady na marinádu a dám do nej kuracie kúsky. Marinujem minimálne 30 minút, ideálne cez noc.
  4. Kuracie kúsky prudko opekám na rozpálenej grilovacej panvici, kým nie sú hotové. Podávam posypané sezamom s basmati ryžou a šalátom.

UložiťUložiť

UložiťUložiť

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.