Inšpiráciu na tento recept som čerpala z knihy Hemsley&Hemsley. Tieto britské sestry a domáce kuchárky majú veľa dobrých a hlavne zdravých nápadov na dezerty. Škoricové sušienky ma zaujali lebo obsahujú moje dve obľúbené ingrediencie – mandle a škoricu. Nehovoriac o super jednoduchej príprave, ktorá ma vždy láka pri dvoch deťoch. Do receptu som pridala cukor, lebo pre mňa neboli keksíky dostatočne sladké. A ja vždy hovorím, keď je niečo vegánske neznamená to, že to má byť bez chuti. Naopak, chcem šokovať a presvedčiť ostatných že aj vegánske je vynikajúce. Takže milovníci sušienok a keksíkov, hlavne tých ktoré sú chrumkavé a suché, pečte, ochutnávajte a užívajte…
Ingrediencie
- 250g mletých mandlí
- 3PL javorového sirupu
- 4PL kokosového cukru
- 5PL kokosového oleja
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 2 ČL mletej škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
Inštrukcie
- Rúru zohrejem na 150°C. Pripravím si dva plechy vystlané papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise alebo v robote zmiešam všetky prísady a vypracujem husté cesto.
- Pomocou dávkovača na zmrzlinu alebo lyžice vytvarujem rovako veľké guľky, ktoré jemne pritlačím dlaňou aby vznikli okrúhle keksíky.
- Keksíky pečiem na 150°C asi 8-10 minút kým začnú tmavnúť okraje. Treba ich strážiť, lebo každá rúra pečie inak a rýchlo sa prepečú. Po vybratí keksíkov z rúry môžu byť v strede mäkké, na plechu pri chladnutí ešte dôjdu.
- Sušienky skladujem vo vzduchotesnej nádobe v chlade kde vydržia niekoľko týždňov.