Vegánske bezlepkové mandľové sušienky so škoricou

Inšpiráciu na tento recept som čerpala z knihy Hemsley&Hemsley. Tieto britské sestry a domáce kuchárky majú veľa dobrých a hlavne zdravých nápadov na dezerty. Škoricové sušienky ma zaujali lebo obsahujú moje dve obľúbené ingrediencie – mandle a škoricu. Nehovoriac o super jednoduchej príprave, ktorá ma vždy láka pri dvoch deťoch. Do receptu som pridala cukor, lebo pre mňa neboli keksíky dostatočne sladké. A ja vždy hovorím, keď je niečo vegánske neznamená to, že to má byť bez chuti. Naopak, chcem šokovať a presvedčiť ostatných že aj vegánske je vynikajúce. Takže milovníci sušienok a keksíkov, hlavne tých ktoré sú chrumkavé a suché, pečte, ochutnávajte a užívajte…

Ingrediencie

  • 250g mletých mandlí
  • 3PL javorového sirupu
  • 4PL kokosového cukru
  • 5PL kokosového oleja
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 2 ČL mletej škorice
  • 1 ČL sódy bikarbóny

Inštrukcie

  1. Rúru zohrejem na 150°C.  Pripravím si dva plechy vystlané papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise alebo v robote zmiešam všetky prísady a vypracujem husté cesto.
  3. Pomocou dávkovača na zmrzlinu alebo lyžice vytvarujem rovako veľké guľky, ktoré jemne pritlačím dlaňou aby vznikli okrúhle keksíky.
  4. Keksíky pečiem na 150°C asi 8-10 minút kým začnú tmavnúť okraje. Treba ich strážiť, lebo každá rúra pečie inak a rýchlo sa prepečú. Po vybratí keksíkov z rúry môžu byť v strede mäkké, na plechu pri chladnutí ešte dôjdu.
  5. Sušienky skladujem vo vzduchotesnej nádobe v chlade kde vydržia niekoľko týždňov.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.