Celozrnné čokoládové brownies

Čokoláda, čokoláda, čokoláda… samá čokoláda!!!  Kto by ju nemiloval?  Ja osobne nikoho takého neoznám.  A keby aj niekto taký bol, keby ochutnal moje brownies tak sa do nej hneď zamiluje… Sú presiaknuté čokoládovou chuťou, vnútri šťavnaté s kúskami roztopenej čokolády.  Zvonku chrumkavé a nádherne lesklé.  Ich chuť je intenzívna, koncentrovaná, priam luxusná.  Stačí len maličký kúsok a hneď sa mi zlepší nálada a život je zrazu krajší.  Včera som ani zaspať nemohla, cítila som sa šťastná a plná energie a to len vďaka tomu malinkému kúsku čokoládového koláčika…

Príprava je nesmierne jednoduchá.  Stačí len všetko zamiešať a je to!  Navyše potrebujem len suroviny, ktoré mám vždy doma takže žiadne veľké prípravy a plánovanie.  Je to super recept na spontánne pečenie a zároveň pekný program pre deti.  Moja Linduška sa veľmi potešila, keď som pre ňu prišla do školy a spýtala sa či chce so mnou piecť brownies: „Jéééj, áno mami, super!!! A môžem potom vylízať tú čokoládovú misu?“ :o) O hodinu neskôr nám celý byt voňal po čokoláde a my sme neodolali ochutnať túto tmavú luxusnú dobrotu ešte horúcu s vytekajúcou čokoládou.  Život je naozaj krásny…

Ingrediencie

  • 1 C (150g) celozrnnej múky
  • 2 C (300g) kokosového/hnedého cukru
  • ¾ C (75 g) kakaa
  • 175g rozpusteného vychladnutého masla
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • ½ C (100g) nasekanej horkej čokolády

Postup

  1. Rúru dám zohriať na 160°C a pripravím si štvorcovú formu na pečenie veľkú 20×20 cm. Ak nemám silikónovú, vysteliem ju papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešam všetky suroviny okrem čokolády. Vznikne mi lesklé tmavé a husté cesto, do ktorého jemne primiešam čokoládové kúsky.
  3. Cesto dám do formy, zahladím povrch a dám piecť do vyhriatej rúry.
  4. Pečiem cca 45 minút na 160°C. Brownie je hotový keď je povrch upečený.  Vnútri by mal byť stále trošku mäkký s roztopenými kúskami čokolády.
  5. Nechám ho vychladnúť vo forme asi 5 minút a podávam teplý. Alebo ho nechám vychladnúť úplne.  Fantastický je tak či tak a vo vzduchotesnej nádobe vydrží týždeň.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.