Čokoláda, čokoláda, čokoláda… samá čokoláda!!! Kto by ju nemiloval? Ja osobne nikoho takého neoznám. A keby aj niekto taký bol, keby ochutnal moje brownies tak sa do nej hneď zamiluje… Sú presiaknuté čokoládovou chuťou, vnútri šťavnaté s kúskami roztopenej čokolády. Zvonku chrumkavé a nádherne lesklé. Ich chuť je intenzívna, koncentrovaná, priam luxusná. Stačí len maličký kúsok a hneď sa mi zlepší nálada a život je zrazu krajší. Včera som ani zaspať nemohla, cítila som sa šťastná a plná energie a to len vďaka tomu malinkému kúsku čokoládového koláčika…
Príprava je nesmierne jednoduchá. Stačí len všetko zamiešať a je to! Navyše potrebujem len suroviny, ktoré mám vždy doma takže žiadne veľké prípravy a plánovanie. Je to super recept na spontánne pečenie a zároveň pekný program pre deti. Moja Linduška sa veľmi potešila, keď som pre ňu prišla do školy a spýtala sa či chce so mnou piecť brownies: „Jéééj, áno mami, super!!! A môžem potom vylízať tú čokoládovú misu?“ :o) O hodinu neskôr nám celý byt voňal po čokoláde a my sme neodolali ochutnať túto tmavú luxusnú dobrotu ešte horúcu s vytekajúcou čokoládou. Život je naozaj krásny…
Ingrediencie
- 1 C (150g) celozrnnej múky
- 2 C (300g) kokosového/hnedého cukru
- ¾ C (75 g) kakaa
- 175g rozpusteného vychladnutého masla
- 1ČL vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- ½ C (100g) nasekanej horkej čokolády
Postup
- Rúru dám zohriať na 160°C a pripravím si štvorcovú formu na pečenie veľkú 20×20 cm. Ak nemám silikónovú, vysteliem ju papierom na pečenie.
- Vo veľkej mise zmiešam všetky suroviny okrem čokolády. Vznikne mi lesklé tmavé a husté cesto, do ktorého jemne primiešam čokoládové kúsky.
- Cesto dám do formy, zahladím povrch a dám piecť do vyhriatej rúry.
- Pečiem cca 45 minút na 160°C. Brownie je hotový keď je povrch upečený. Vnútri by mal byť stále trošku mäkký s roztopenými kúskami čokolády.
- Nechám ho vychladnúť vo forme asi 5 minút a podávam teplý. Alebo ho nechám vychladnúť úplne. Fantastický je tak či tak a vo vzduchotesnej nádobe vydrží týždeň.