Zmrzlináreň Angelato v Prahe

Ak máte chuť na skutočne dobrú zmrzlinu a ste práve v Prahe, Angelato na Rytířskej 27 pri Václaváku je tá najlepšia voľba.  Jedná sa o rodinný podnik, ktorý vyrába zmrzliny z tých najlepších ingrediencií bez umelých prísad, dochucovadiel, konzervantov či farbív.  Zmrzlinu vyrábajú každý deň ručne v malých dávkach, aby si zachovala maximálnu čerstvosť a chuť.  V Angelato si potrpia na kvalitné suroviny a preto ich nakupujú priamo od domácich či zahraničných farmárov.  Radi používajú sezónne ovocie a dokonca aj zeleninu, aby vytvorili tie najzaujímavejšie chute a využili aktuálne dozreté plody.

V ponuke majú mliečne zmrzliny ako aj sorbety. Okrem obľúbenej mliečnej klasiky kam patrí vanilka, čokoláda a oriešok, tu nájdete aj neuveriteľné zmrzlinové kombinácie ako olivová, žihľavová, avokádová, uhorkové mojito alebo parmezán a vlašský orech.  Sorbety sa vyrábajú zo sezónneho ovocia, ale nájdete tu aj sorbet z horkej čokolády, kokosu a karotky.  Okrem jednej sú všetky mliečne zmrzliny bezlepkové a sorbety sú samozrejme vegánske a bezlaktózové.

Na ich prehľadnej web stránke, kde Angelato dopodrobna rozpráva svoj príbeh, sa dočítate o každej jednej zmrzline.  Páči sa mi rozpis alergénov a detailný popis jednotlivých druhov zmrzlín rozdelených na mliečne, sorbety a jedinečné.  Taktiež tu nájdete aktuálne zmrzliny a sorbety vyrábané v danom mesiaci a chuť mesiaca, ktorou bol v júli čučoriedkový cheesecake.

Zmrzlinu naberajú malou lopatkou či špachtľou, čo mi pripomína moje milované Taliansko.  Môžete si vybrať kornútok alebo kelímok a ak si chcete zobrať zmrzlinu na domov, zabalia ju do termo-krabice.   Pre celiatikov majú dokonca zvlášť balené bezlepkové kornútky. V Angelate tvrdia, že na jedno nabratie vám dajú 90g do kornútka, ale ja si dovolím tvrdiť, že porcia je riadne cez 100g.  Príjemné je, že v jednojitej nakombinujú na požiadanie dva druhy, takže môžete vyskúšať viac príchutí.

Chuť aj vôňa zmrzliny je veľmi intenzívna, na prvý pohľad je vidno kvalita použitých surovín.  Keď si dáte malinovú, tak je skutočne akoby ste jedli maliny. V sorbete z čiernych ríbezlí nájdete množstvo malých kúskov ríbezlí.  Je fantastická a patrí medzi moje najobľúbenejšie.  Čokoládová je neskutočná, mne dokonca chutí viac sorbet z horkej čokolády než klasická mliečna čokoládová.  Kokosová je tiež výborná, plná kokosu.  Ochutnali sme aj klasickú vanilkovú a stojí za to. Sú v nej vidieť malinké vanilkové semienka z vanilkového struku. Pistáciová má zase pastelovú zelenkavú farbu, orieškovú vôňu a skutočne pistáciovú chuť.  Takto by som mohla opisovať ďalšie a ďalšie, ale zdá sa, že v Angelate sa nedá vybrať zle.  Stále chcete skúšať nové a nové…

Cena je primeraná kvalite a zmrzlinovému zážitku.  Pravdu povediac, keď si ju raz dáte, nad cenou prestanete rozmýšľať.  Je jedno čo stojí, jednoducho ju chcete znovu ochutnať. Za jednu porciu zaplatíte 43 Kč (cca 1,70 Eur), ale čím viac porcií si dáte, tým je cena výhodnejšia.  Takže napríklad za trojitú zaplatíte 115 Kč a za štyri porcie 135Kč.

Čo dodať na záver?  Angelato treba ochutnať, zažiť a znovu sa vrátiť.  Tak je dobrá! Ako som už napísala, v Angelate sa nedá vybrať zle. Ide len o to, ktorú zmrzlinu si teraz nedáte a vydržíte až na budúce.  Lebo vrátiť sa vrátite na sto percent a nie sami…

 

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.