Mäso pečiem zriedkavo, ale keď už pečiem tak si potrpím na super kvalitu a zaujímavú chuť. Tentokrát ma napadla kombinácia kurčaťa s hroznom, jednoducho lebo je jeho sezóna a mám ho doma plnú chladničku. A myslím, že nie som sama… Kurča kupujem zásadne v bio kvalite, za ktorú síce viac zaplatím, ale som pokojná, že sebe a mojej rodine doprajem zdravé mäso. Rozmarín mi rastie na terase a cesnak milujem, tak ho dávam všade kde sa dá. A tak vznikol tento jednoduchý nápad.
Vždy keď pečiem mäso tak si spomeniem prečo ho ľudia tak milujú a často robia. Nie je s ním predsa žiadna robota! Len ho hodím do rúry a pečie sa. Žiadne prácne čistenie a krájanie ako so zeleninou. No a ďalšia výhoda je, že rýchlo zasýti. To je extra kombinácia dnešnej doby – rýchlo a bez práce. Musím však uznať, že aj mne sa takéto varenie niekedy hodí. Najmä keď chcem byť cez víkend vonku s rodinou, ale zároveň chcem stihnúť navariť obed. Vtedy ma pečenie mäsa zachráni a ja mám pocit superženy, ktorá dokáže byť naraz na dvoch miestach…
Ingrediencie
Postup
- Do pekáča dám olivový olej, soľ, korenie, papriku a kurča z každej strany obalím.
- Pridám celé strúčiky cesnaku, rozmarínové vetvičky a guličky hrozna.Rozmarín a cesnak uložím aj pod kurča, aby nasiaklo ich arómu a chuť.
- Pekáč prikryjem alobalom a pečiem vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút. Potom odstránim alobal, zvýšim teplotu na 200°C a nechám kurča dopiecť ešte 30 minút, kým nebude mať chrumkavú zlatistú kôrku.
- Kurča podávam s basmati ryžou a výpekom z kuraťa.