Pečené bio kurča na rozmaríne s hroznom a cesnakom

Mäso pečiem zriedkavo, ale keď už pečiem tak si potrpím na super kvalitu a zaujímavú chuť. Tentokrát ma napadla kombinácia kurčaťa s hroznom, jednoducho lebo je jeho sezóna a mám ho doma plnú chladničku.  A myslím, že nie som sama…  Kurča kupujem zásadne v bio kvalite, za ktorú síce viac zaplatím, ale som pokojná, že sebe a mojej rodine doprajem zdravé mäso.  Rozmarín mi rastie na terase a cesnak milujem, tak ho dávam všade kde sa dá.  A tak vznikol tento jednoduchý nápad.


Vždy keď pečiem mäso tak si spomeniem prečo ho ľudia tak milujú a často robia.  Nie je s ním predsa žiadna robota!  Len ho hodím do rúry a pečie sa.  Žiadne prácne čistenie a krájanie ako so zeleninou.  No a ďalšia výhoda je, že rýchlo zasýti.  To je extra kombinácia dnešnej doby – rýchlo a bez práce.  Musím však uznať, že aj mne sa takéto varenie niekedy hodí.  Najmä keď chcem byť cez víkend vonku s rodinou, ale zároveň chcem stihnúť navariť obed.  Vtedy ma pečenie mäsa zachráni a ja mám pocit superženy, ktorá dokáže byť naraz na dvoch miestach…

Ingrediencie

  • 2 kuracie bio stehná
  • 1 celá hlavička cesnaku
  • 5 vetvičiek rozmarínu
  • strapec bez-kôstkového hrozna
  • olivový olej
  • 1ČL údenej sladkej papriky
  • mleté čierne korenie
  • himalájska soľ

Postup

  1. Do pekáča dám olivový olej, soľ, korenie, papriku a kurča z každej strany obalím.
  2. Pridám celé strúčiky cesnaku, rozmarínové vetvičky a guličky hrozna.Rozmarín a cesnak uložím aj pod kurča, aby nasiaklo ich arómu a chuť.
  3. Pekáč prikryjem alobalom a pečiem vo vyhriatej rúre na 180°C asi 45 minút. Potom odstránim alobal, zvýšim teplotu na 200°C a nechám kurča dopiecť ešte 30 minút, kým nebude mať chrumkavú zlatistú kôrku.
  4. Kurča podávam s basmati ryžou a výpekom z kuraťa.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.