Ryžové rezance so zeleninou a prepeličími vajíčkami

Dnes som si urobila poriadok v potravinovej skrini a našla som tam moje obľúbené ryžové „soba noodles“, ktoré ma inšpirovali k vytvoreniu tohoto jedla.  Z chladničky som vytiahla rôzne druhy zeleniny a povedala som si, že ich len tak narýchlo opražím spolu s nejakým korením.  Mojou favoritkou je kurkuma, ktorú pridávam takmer do všetkého.  A spolu s ňou som použila rímsky kmín a mletý koriander.  Pokiaľ nemáš problém so sójovou omáčkou, kľudne ju použi namiesto korenia.  Pre čisto vegánsku verziu, stačí vynechať prepeličie vajíčka.  Mrkva, pór, cukina aj paprika sa dajú jesť aj surové, takže samotné varenie trvá naozaj len pár minút.  Kým opražím zeleninu, uvaria sa ryžové rezance aj prepeličie vajíčka.  Hotovo! Krásne, zdravé a rýchle jedlo, ktorému ja skrátka neodolám…  a ty?

Ingrediencie

  • 1 malý pór
  • 1 cuketa
  • 2 karotky
  • 2 farebné papriky
  • 3 jarné cibuľky
  • 3 prepeličie vajíčka
  • hrsť čerstvej bazalky
  • ryžové rezance – soba noodles
  • 2 PL olivového oleja
  • 1ČL kurkumy
  • 1ČL mletého koriandru
  • 1ČL mletého rímskeho kmínu

Postup

  1. Všetku zeleninu umyjem a nakrájam na drobné kúsky. Mrkvu a cuketu nastrúham.
  2. Vo veľkej panvici zohrejem olej, pridám korenie, zeleninu a opražím na vyššom stupni. Trvá to asi len 2-3 minúty keďže zelenina má ostať chrumkavá.
  3. Medzitým si uvarím soba noodles podľa návodu.
  4. Dám variť prepeličie vajíčka do studenej vody. Po zovretí postačia 2 minúty, aby sa uvarili na tvrdo.  Potom ich schladím ľadovou vodou a očistím od škrupiny.
  5. Opraženú zeleninu podávam s ryžovými rezancami a rozkrojenými prepeličími vajíčkami. Jedlo ešte posypem bazalkou a čerstvou jarnou cibuľkou.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.