Medvedie labky

Tento recept som dostala od maminy.  Sú to jej najobľúbenejšie vianočné koláčiky, pretože ona miluje čokoládu a všetko čo sa vyrába z kakaa.  Recept som nechala pôvodný, lebo mamina ho priviedla k dokonalosti.  Labky sú výborne ochutené a nič by som na nich nemenila.  Predsa len jednu vec – nepoužívam klasické vianočné formičky, ale silikónovú formu.  Dobre sa s ňou pracuje a netreba ju vymazávať.  Navyše, po použití ju šupnem do umývačky, fantázia!  S plnením labiek mi pomáhajú Linduška so Simonkou, ktoré to nesmierne baví.  A ja sa teším, že nám to spolu tak šikovne ide.

Toto je dvojitá dávka cesta a vyjde z nej okolo 100-120 kusov malých medvedích labiek, záleží od veľkosti formičiek.  U nás doma ich milujeme, preto som originálny recept zdvojnásobila.  Kľude môžete piecť aj z polovičnej, budú rovnako výborné, len neviem či vystačia do Vianoc ? A skoro som zabudla, tento rok som experimentovala s formou a vyskúšala aj malé hviezdičky.  Tie som po vychladnutí namáčala v rozpustenej horkej čokoláde a zdobila sezamom, kokosom a perličkami.  Sú prekrásne a nikto ani len netuší, že sú to tiež medvedie labky.  A ja sa tvárim, že som napiekla super novinku…?

Ingrediencie

  • 540g hladkej špaldovej múky
  • 200g mletých vlašských orechov
  • 360g trstinového cukru
  • 400g zmäknutého masla
  • 8PL kakaa
  • 2 celé vajcia
  • 2ČL škorice
  • 1ČL mletých klinčekov
  • nastrúhaná kôra z 1 bio citrónu

Postup

  1. Všetky prísady dám do kuchynského robota s hákom a miešam kým nevznikne kompaktné cesto.
  2. Cesto zabalím do fólie a nechám odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
  3. Pred pečením vyberiem cesto z chladničky a nechám povoliť, aby zmäklo a dobre sa s ním pracovalo. Na medvedie labky požívam silikónovú formu, do ktorej mäkké cesto natlačím prstami.
  4. Dám piecť do rozohriatej rúry na 180°C na 8-10 minút podľa veľkosti formičiek.
  5. Medvedie labky nechám vychladnúť vo forme, potom ich po jednom vyberiem a dám do uzavretej nádoby. Z dávky vyjde okolo 100-120 kusov podľa veľkosti formičiek.

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 7 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.