Ja dnes takto – obed zo zvyškov z chladničky – absolútne jednoduché a neskutočne chutné! Pôvodne som dnes neplánovala robiť recepty, ale tento tanier plný farieb a chutí vyzerá tak krásne, že ho musím dať na blog. V podstate sa nejedná o recept, ale nápad ako vykúzliť super jedlo zo zvyškov za pár minút. Použila som varené zemiaky, ktoré mi ostali zo včera a orestovala som ich na panvici s rôznofarebnou zeleninou a voňavým korením.
Tentokrát som použila zeleninu, ktorá zvyčajne slúži na prípravu šalátov – papriku, mladú cibuľku a reďkvičky. Viem, je to trochu netradičné, ale ja milujem experimentovať v kuchyni a väčšinou mi to vychádza a tým prichádzam na nové chute a nápady. Ako korenie som použila zázvor, sušené oregano (pamajorán obyčajný) a kurkumu, ktoré sú silne protizápalové a pôsobia proti vírusom a baktériám, čo sa v čase chrípok hodí. Ozaj, skoro som zabudla, do jedla som prihodila aj najemno nasekané stonky z koriandru, ktoré si vždy odkladám keď miniem lístky. To isté robím aj s petržlenovou vňaťou, stonky nikdy nevyhadzujem, ale použijem ich pri varení. Obzvlášť koriander dodá jedlu nezameniteľnú aromatickú chuť, ktorú zbožňujem. Čo povieš na tie farby? No retouch, just turmeric…?
Ingrediencie
- 1 porcia varených zemiakov
- 1 červená paprika
- 2 PL repkového oleja
- kúsok čerstvého zázvoru
- ½ ČL sušeného oregana
- ½ ČL kurkumy
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- 4 reďkvičky
- 1 mladá cibuľka
Postup
- Uvarím olúpané zemiaky nakrájané na menšie kúsky. Zeleninu umyjem, očistím a tiež nakrájam na kúsky. Zázvor na drobno.
- Na panvici rozohrejem olej, pridám zázvor, červenú papriku, varené zemiaky a všetko korenie. Restujem asi 3 minúty, kým sa zelenina prehreje a nasiakne chuť byliniek a korenia. Nakoniec pridám reďkvičky a mladú cibuľku a dobre premiešam. Ihneď podávam ako hlavné jedlo.