Bezlepkové fusilli s cukinou a šalátom

Myslím, že je nás viac, ktorí majú svoje ratolesti doma a nevedia čo skôr.  Ja už ťahám tretí týždeň keďže si naša Linduška zlomila na lyžovačke kľúčnu kosť.  Simonku, našu škôlkarku, som tiež nechala doma nech má Linda spoločnosť.  Mám dobrý pocit, že to bolo správne rozhodnutie keď vonku zúria choroby.  V praxi to ale znamená, že niekedy varím aj dvakrát denne, čo je aj na mňa dosť, hoci varenie milujem.  Preto sa snažím robiť čo najjednoduchšie jedlá, ktoré mi zaberú len pár minút zato sú výživné a plné vitamínov.  Dnes sú to super rýchle bezlepkové fusilli z celozrnnej ryže s cukinou.  Kým sa cestoviny uvaria, pripravím cukinu a šalát a jedlo je hotové do desiatich minút.  A ja som zase raz spokojná, že sme doma nejedli nezmysly studenej kuchyne ani polotovary, ktorým sa oblúkom vyhýbam.  Verím, že tých desať minút zato stojí…

Ingrediencie

Cestoviny

  • fusilli z celozrnnej ryže
  • 1 malá cuketa
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ ČL kurkumy
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • extra virgin olivový olej

Šalát

  • polníček
  • žltá paprika
  • biela reďkovka
  • černuška
  • morská soľ
  • extra virgin olivový olej

Postup

  1. Cestoviny uvarím podľa návodu na obale. Trvá to 8-10 minút.
  2. Medzitým na olivovom oleji na rýchlo opražím nastrúhanú cukinu s rozdrveným cesnakom a kurkumou. Cukinu zamiešam do teplých cestovín a dochutím soľou, korením a extra virgin olivovým olejom.
  3. Zeleninu na šalát nakrájam na drobné kúsky, pokvapkám olivovým olejom, osolím a posypem černuškou.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.