Restovaná zelenina s ryžovými rezancami

Keď chcem niečo rýchle a ľahké, uvarím si zeleninu s čímkoľvek čo nájdem v mojej potravinovej skrini.  Je to veľmi jednoduchý a univerzálny recept, ktorý varím veľmi často a na milión spôsobov, ktoré definuje moja chladnička.  Tentokrát som mala karfiol, pak choi a cukinu a potrebovala som minúť zbytok ryžových rezancov.  Inokedy je to paprika, mrkva a brokolica s bulgurom alebo kuskusom.  Korenie a bylinky tiež striedam podľa nálady a tým vznikajú nové a zaujímavé chute hoci princíp je vždy rovnaký.  Myslím, že v jednoduchosti je krása, čo poviete?

Ingrediencie

  • 3 mladé cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cukina
  • malý karfiol
  • pak-choi
  • ryžové rezance
  • olivový olej
  • šťava z citróna
  • 1 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • černuška
  • petržlenová vňať

Postup

  1. Všetku zeleninu umyjem, osuším a nakrájam – cibuľku a cesnak na kolieska, cukinu na paličky, karfiol rozdelím na malé hlavičky, bielu časť pak choi na polmesiačiky a zelené listy nechám v celku alebo ich rozrežem pozdľžne na menšie kúsky.
  2. Dám variť ryžové rezance podľa návodu na obale.  Po uvarení ich ochutím olivovým olejom, šťavou z citróna a semienkami černušky.
  3. Na oleji osmahnem nakrájanú cibuľku a cesnak a pridám k nim kurkumu s kmínom.  Keď sa korenie rozvoní, pridám malé hlavičky karfiolu, biele kúsky pak choi spolu s cukinou.  Ak je zelenina príliš suchá, prilejem trošku vody.  Osolím, premiešam, prikryjem a nechám asi 3 minúty dusiť pod pokrievkou na strednej teplote.  Zelenina však musí ostať chrumkavá.  Nakoniec pridám zelené listy pak choi, ktoré len rýchlo zamiešam do horúcej zeleniny.
  4. Restovanú zeleninu podávam na ryžových rezancoch a dozdobím petržlenovou vňaťou, černuškou a prípadne dochutím soľou a čerstvo mletým korením.

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.