Grilované morčacie so zeleninou a zemiakmi

Ak máte chuť na rýchle a ľahké letné jedlo, mám pre vás tip.  Ugrilujte si morčacie steaky, upečte mladé zemiačiky a k tomu krátko opražte čerstvú zeleninu.  Vedeli ste, že aj reďkovky sa dajú variť a dokonca aj piecť?  A sú veľmi chutné, odporúčam vyskúšať.  Inak mladé zemiaky varím vždy aj so šupkou, lebo je jemná a chutná a navyše obsahuje množstvo vitamínov a vlákniny.  Stačí ju len poriadne umyť a zemiaky uvariť, podusiť alebo upiecť.

Čo sa steakov týka, nezáleží z akého mäsa ich robím, ale vždy ich po grilovaní nechám ešte odpočinúť v balíčku z papiera na pečenie a alobalu.  Do vnútra dám trošku masla alebo olivového oleja a nasekané čerstvé bylinky.  Mäsko zabalím ako do perinky a nechám odpočívať asi 5 minút.  Mäso bude takto veľmi šťavnaté a krehké a nasiakne chuťou byliniek.  A celý tento letný fantastický obed netrval dlhšie ako 30 minút, takže žiadne veľké varenie to nie je.  Skúste to!

Ingrediencie

ZEMIAKY

  • 4 veľké mladé zemiaky
  • olivový olej
  • morská soľ
  • pažítka
  • trošku vody

ZELENINA

  • 2 mladé cibuľky
  • 1 malá cukina
  • 1 červená paprika
  • 4 veľké reďkovky
  • 1ČL mletej rasce
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • petržlenová vňať 

STEAKY

  • morčacie prsia
  • olivový olej
  • soľ a korenie

Postup

  1. Mladé zemiaky riadne umyjem a v šupke ich nakrájam na menšie mesiačiky.  Dám do veľkej rozohriatej panvice spolu s trochou olivového oleja, pridám asi 2 polievkové lyžice vody, osolím, premiešam, prikryjem a nechám pomaly dusiť na strednej teplote asi 15-20 minút.  Občas ich premiešam a znovu prikryjem.  Ak ich chcem mať opečené, zvýšim teplotu a prestanem miešať.  Keď budú z jednej strany opečené, premiešam a znovu nechám opiecť.
  2. Všetku zeleninu umyjem a nakrájam na menšie kúsky.  Rozohrejem panvicu, pridám olej a cibuľku.  Po chvíli opekania pridám aj cukinu spolu s rascou a nasekaným rozmarínom.  Znovu chvíľku opekám a nakoniec pridám papriku s reďkovkou.  Tie len prehrejem, lebo chcem aby ostali chrumkavé.  Ochutím soľou, korením a ozdobím petržlenovou vňaťou.
  3. Morčacie prsia umyjem, osuším a nakrájam na malé steaky.  Potriem olivovým olejom, osolím a okorením.  Rozohrejem liatinovú panvicu alebo gril a steaky opekám z každej strany asi 1-3 minúty podľa hrúbky mäsa.  Po prepečení ich ešte zabalím do papieru na pečenie a alobalu, do ktorého dám trošku masla alebo olivového oleja a nasekané čerstvé bylinky ako rozmarín alebo petržlen.  Mäso zabalím a nechám 3 minúty odpočívať.  Mäsko bude takto krehké a šťavnaté a zároveň ochutené bylinkami.

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 2 ďalším odberateľom

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.