Vonku sú neznesiteľné horúčavy, že sa človeku ani jesť nechce. Preto som urobila domácu zmrzlinu, ktorá je v tomto teple asi tým najlepším občerstvením. Je iba zo štyroch ingrediencií – malín, šľahačky, Mascarpone a medu. Maliny sa dajú zameniť za iné ovocie, ktoré máte radi a med za agáve sirup alebo cukor. Len všetko spolu rozmixujete a zamrazíte. Pri malinách je vhodné prepasírovať ich cez sitko a tým zbaviť zrniečok, aby bola zmrzlina hodvábne hladká. Táto jednoduchá a veľmi rýchla domáca zmrzlinová mňamka je skrátka fantastická!
Ingrediencie
- 500g čerstvých malín
- 200g smotany na šľahanie 33%
- 250g Mascarpone
- 4PL medu / agáve sirupu
Postup
- Maliny rozmixujem a potom prepasírujem cez husté sitko, aby som dostala čistú šťavu bez zrniečok.
- Malinovú šťavu rozmixujem spolu so smotanou, mascarpone a medom na hladkú zmes. Ochutnám a podľa potreby ešte dosladím.
- Zmes vylejem do väčšej nádoby na mrazenie a uzavriem. Dám zamraziť minimálne na 6 hodín, ideálne cez noc.
- Zmrzlinu vyberiem z mrazničky asi 20 minút pred podávaním, aby sa lepšie naberala lyžicou alebo dávkovačom na zmrzlinu. Podávam ozdobené čerstvými malinami, drobným ovocím a lístkami mäty.