Domáca malinová krémová zmrzlina

Domáca malinová krémová zmrzlina

Vonku sú neznesiteľné horúčavy, že sa človeku ani jesť nechce.  Preto som urobila domácu zmrzlinu, ktorá je v tomto teple asi tým najlepším občerstvením.  Je iba zo štyroch ingrediencií – malín, šľahačky, Mascarpone a medu.  Maliny sa dajú zameniť za iné ovocie, ktoré máte radi a med za agáve sirup alebo cukor.  Len všetko spolu rozmixujete a zamrazíte.  Pri malinách je vhodné prepasírovať ich cez sitko a tým zbaviť zrniečok, aby bola zmrzlina hodvábne hladká.  Táto jednoduchá a veľmi rýchla domáca zmrzlinová mňamka je skrátka fantastická!

Domáca malinová krémová zmrzlina

Ingrediencie

  • 500g čerstvých malín 
  • 200g smotany na šľahanie 33%
  • 250g Mascarpone
  • 4PL medu / agáve sirupu

Postup

  1. Maliny rozmixujem a potom prepasírujem cez husté sitko, aby som dostala čistú šťavu bez zrniečok.
  2. Malinovú šťavu rozmixujem spolu so smotanou, mascarpone a medom na hladkú zmes.  Ochutnám a podľa potreby ešte dosladím.
  3. Zmes vylejem do väčšej nádoby na mrazenie a uzavriem.  Dám zamraziť minimálne na 6 hodín, ideálne cez noc.
  4. Zmrzlinu vyberiem z mrazničky asi 20 minút pred podávaním, aby sa lepšie naberala lyžicou alebo dávkovačom na zmrzlinu.  Podávam ozdobené čerstvými malinami, drobným ovocím a lístkami mäty.

Domáca malinová krémová zmrzlina

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.