Moje najobľúbenejšie jarné jedlo…asi tak by som nazvala túto rýchlovku. Vlastne to ani nie je recept, skôr návod ako veľmi rýchlo uvariť zdravé jarné jedlo a využiť doma robené pesto z medvedieho cesnaku. Nerada sa zdržiavam umývaním a krájaním byliniek, hlavne keď mám málo času a som už veľmi hladná a unavená. Pesto ma zachráni vždy! Skutočne ho používam kde mi napadne takže ho nájdete vo viacerých receptoch na mojom blogu.
Ingrediencie
- zväzok zelenej špargle
- mladé zemiaky
- pesto z medvedieho cesnaku
- olivový olej
- himalájska soľ
- cukor
- citrónová šťava
Inštrukcie
- Špargľu umyjem v studenej vode a odrežem drevnaté spodky, asi 3-5 cm. Vodu na špargľu ochutím soľou, cukrom a troškou citrónovej šťavy a nechám zovrieť. Špargľu varím asi 4-5 minút podľa jej hrúbky. Musí ostať jemne chrumkavá, nemá byť rozvarená. Po uvarení dám špargľu na servítku, aby odsala prebytočnú vodu.
- Mladé zemiaky nešúpem, tiež ich iba umyjem v studenej vode a nakrájam na rovnaké, menšie kúsky. Vo veľkej panvici zohrejem olej, zemiačiky trošku osmažím a posolím. Prikryjem, znížim teplotu a dusím asi 10-15 minút. Pár krát premiešam, aby sa mi neprilepili na panvicu.
- Usmažené zemiačiky premiešam s pestom z medvedieho cesnaku a podávam ich s čerstvo uvarenou špargľou ochutenou olivovým olejom a citrónovou šťavou.