Zelená špargľa s mladými zemiačikmi a pestom z medvedieho cesnaku

Moje najobľúbenejšie jarné jedlo…asi tak by som nazvala túto rýchlovku. Vlastne to ani nie je recept, skôr návod ako veľmi rýchlo uvariť zdravé jarné jedlo a využiť doma robené pesto z medvedieho cesnaku. Nerada sa zdržiavam umývaním a krájaním byliniek, hlavne keď mám málo času a som už veľmi hladná a unavená. Pesto ma zachráni vždy! Skutočne ho používam kde mi napadne takže ho nájdete vo viacerých receptoch na mojom blogu.

Ingrediencie

  • zväzok zelenej špargle
  • mladé zemiaky
  • pesto z medvedieho cesnaku
  • olivový olej
  • himalájska soľ
  • cukor
  • citrónová šťava

Inštrukcie

  1. Špargľu umyjem v studenej vode a odrežem drevnaté spodky, asi 3-5 cm.   Vodu na špargľu ochutím soľou, cukrom a troškou citrónovej šťavy a nechám zovrieť. Špargľu varím asi 4-5 minút podľa jej hrúbky. Musí ostať jemne chrumkavá, nemá byť rozvarená. Po uvarení dám špargľu na servítku, aby odsala prebytočnú vodu.
  2. Mladé zemiaky nešúpem, tiež ich iba umyjem v studenej vode a nakrájam na rovnaké, menšie kúsky. Vo veľkej panvici zohrejem olej, zemiačiky trošku osmažím a posolím. Prikryjem, znížim teplotu a dusím asi 10-15 minút. Pár krát premiešam, aby sa mi neprilepili na panvicu.
  3. Usmažené zemiačiky premiešam s pestom z medvedieho cesnaku a podávam ich s čerstvo uvarenou špargľou ochutenou olivovým olejom a citrónovou šťavou.

 

Hodnotenie

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.