Toto je taká rýchla jarná vegánska mňamka. Do 15 minút máte delikatesu hodnú šéfkuchára na stole. A pritom je to úplne jednoduché jedlo bez akýchkoľvek príkras, založené na čerstvosti a chuti jarnej zeleniny. Už samotné cestoviny s medvedím cesnakom sú famózne. Pesto z medvedieho cesnaku pritom nie je žiadna veda. Len rozmixujem medvedí cesnak s olivovým olejom a soľou a použijem ho na sto spôsobov – na chlieb, do polievok, na cestoviny, do šalátov…
Moje zeleninové fusilli s medvedím cesnakom chutia presne tak ako vyzerajú – jarne, sviežo, ľahko a zdravo. Cítiť v nich pikantné mladé cibuľky, sladkastú cuketu, rafinovanú nahorklú chuť špargle a šťavnatú pak-choy a to všetko prepojené delikátnym pestom z medvedieho cesnaku. Je to rýchla večera, ktorú stojí za to vyskúšať. V podstate sa dá použiť akákoľvek zelenina, ale mne sa toto nádherné zelené spojenie nielenže páči ale takto u mňa chutí jar!
Ingrediencie
- 2 PL olivového oleja
- 2 jarné cibuľky
- 1 zväzok zelenej špargle asi 500g
- 1 cuketa
- 2 pak-choy
- pesto z medvedieho cesnaku
- petržlenová vňať
- čierne mleté korenie
- himalájska soľ
- bezlepkové kukuričné fusilli
Inštrukcie
- Dám variť fusilli alebo iné cestoviny podľa návodu na obale. Nechám si trochu uvarenej vody z cestovín bokom.
- Zeleninu umyjem a očistím. Mladú cibuľku nakrájam na kolieska, cuketu a pak-choy na mesiačiky. Zo špargle odrežem iba drevnaté spodky, asi 3-5 cm a dám ju variť do vriacej vody na 4 minúty.
- Na panvici zohrejem olej a restujem mladú cibuľku, cuketu a bielu časť z pak-choy na vyššej teplote asi 2 minúty. Ochutím soľou a korením, prikryjem a nechám dusiť asi 4 minúty na nízkej teplote. Ak je zelenina príliš suchá, pridám trošku odloženej vody z cestovín. Zelenina musí ostať chrumkavá, nesmie byť prevarená.
- Pridám nakrájanú uvarenú špargľu a zelenú časť z pak-choy a ešte chvíľku restujem kým pak-choy nezvädne.
- Zmiešam fusilli s pestom z medvedieho cesnaku a podávam s restovanou zeleninkou bohato posypané s petržlenovou vňaťou. Milovníci syrov si pridajú vegánsky parmezán.
Pingback: Cuketové špagety s brokolicou - Kitchen Love