Jarné fusilli s medvedím cesnakom, pak-choy, cuketou a špargľou

Toto je taká rýchla jarná vegánska mňamka. Do 15 minút máte delikatesu hodnú šéfkuchára na stole. A pritom je to úplne jednoduché jedlo bez akýchkoľvek príkras, založené na čerstvosti a chuti jarnej zeleniny. Už samotné cestoviny s medvedím cesnakom sú famózne. Pesto z medvedieho cesnaku pritom nie je žiadna veda. Len rozmixujem medvedí cesnak s olivovým olejom a soľou a použijem ho na sto spôsobov – na chlieb, do polievok, na cestoviny, do šalátov…

Moje zeleninové fusilli s medvedím cesnakom chutia presne tak ako vyzerajú – jarne, sviežo, ľahko a zdravo. Cítiť v nich pikantné mladé cibuľky, sladkastú cuketu, rafinovanú nahorklú chuť špargle a šťavnatú pak-choy a to všetko prepojené delikátnym pestom z medvedieho cesnaku. Je to rýchla večera, ktorú stojí za to vyskúšať. V podstate sa dá použiť akákoľvek zelenina, ale mne sa toto nádherné zelené spojenie nielenže páči ale takto u mňa chutí jar!

Ingrediencie

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 zväzok zelenej špargle asi 500g
  • 1 cuketa
  • 2 pak-choy
  • pesto z medvedieho cesnaku
  • petržlenová vňať
  • čierne mleté korenie
  • himalájska soľ
  • bezlepkové kukuričné fusilli

Inštrukcie

  1. Dám variť fusilli alebo iné cestoviny podľa návodu na obale. Nechám si trochu uvarenej vody z cestovín bokom.
  2. Zeleninu umyjem a očistím. Mladú cibuľku nakrájam na kolieska, cuketu a pak-choy na mesiačiky. Zo špargle odrežem iba drevnaté spodky, asi 3-5 cm a dám ju variť do vriacej vody na 4 minúty.
  3. Na panvici zohrejem olej a restujem mladú cibuľku, cuketu a bielu časť z pak-choy na vyššej teplote asi 2 minúty. Ochutím soľou a korením, prikryjem a nechám dusiť asi 4 minúty na nízkej teplote. Ak je zelenina príliš suchá, pridám trošku odloženej vody z cestovín. Zelenina musí ostať chrumkavá, nesmie byť prevarená.
  4. Pridám nakrájanú uvarenú špargľu a zelenú časť z pak-choy a ešte chvíľku restujem kým pak-choy nezvädne.
  5. Zmiešam fusilli s pestom z medvedieho cesnaku a podávam s restovanou zeleninkou bohato posypané s petržlenovou vňaťou. Milovníci syrov si pridajú vegánsky parmezán.

Hodnotenie

Prihláste sa na odber blogu prostredníctvom e-mailu

Pre odoberanie najnovších článkov a odoberanie e-mailových notifikácií, zadajte prosím vašu e-mailovú adresu.

Pridajte sa k 7 ďalším odberateľom

Komentáre: 1

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.