Vegánska čokoládová pena z avokáda

Tak toto je neskutočne dobrý, zdravý a zároveň jednoduchý dezert. Garantujem, že keď ho raz vyskúšaš tak ho budeš robiť do zbláznenia! Je hustý, bohatý, plný čokoládovej chuti – a navyše je zdravý! Ja ho jem bez štipky pocitu viny… A neboj sa, avokádo v ňom vôbec nie je cítiť.

Vďaka avokádu je pena bohatá na vlákninu, vitamín C a E, vitamíny skupiny B a draslík. Navyše, zdravé tuky v avokáde znižujú zlý cholesterol. Kakaový prášok má zase vysoký obsah antioxidantov a nádherne vonia. No a ďatle sa postarajú o prirodzenú sladkosť krému bez potreby pridávania iných sladidiel. Histaminici si však musia dať na tento lahodný dezert pozor, lebo avokádo a kakao majú vysoký obsah histamínu.

Je to fantastický dezert na párty, lebo ho môžeš urobiť deň vopred. Nechaj ho v chladničke a keď prídu priatelia bude fajnovo preležaný a vychladený. Šupni ho do pohárov alebo misiek, pridaj drobné ovocie alebo kúsky strúhanej čokolády a každý sa ťa bude pýtať: „To si ako urobila? Je v tom fakt avokádo? Aj ja chcem recept! Mňaaaam…“

Ingrediencie

  • 1 veľké zrelé očistené avokádo
  • 1 hrsť kešu orieškov
  • 1 hrsť sušených ďatlí
  • 3 PL kakaa
  • 1 PL javorového sirupu
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • ½ ČL škorice
  • 150-200 ml vody
  • + drobné ovocie na ozdobu

Inštrukcie

  1. Kešu oriešky a ďatle dám namočiť do vody minimálne na 2 hodiny, najlepšie na noc. Potom vodu zlejem. Ak mám veľmi silný mixér, nemusím vôbec namáčať.
  2. Do mixéra dám všetky suroviny, asi polovicu vody a mixujem na najslabšom stupni. Mixér niekoľkokrát otvorím a zotriem zvyšky zo strán mixéra.
  3. Pomaly pridávam vodu a zvyšujem rýchlosť kým nedosiahnem želanú hustotu.   Mixovanie trvá asi 5 minút, kým nevznikne hustý hodvábny krém.
  4. Ak je pena málo sladká, pridám viac javorového sirupu. Podávam ju s drobným lesným ovocím.

Hodnotenie

komentáre 3

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.