Toto je asi najjednoduchšia a najrýchlejšia polievka akú som kedy robila. A donútil ma k nej hlad a únava. Prišla som domov celá uzimená, vyčerpaná a samozrejme strašne hladná. Potrebovala som niečo rýchle a teplé, tak ma napadlo povariť brokolicu len pár minút vo vode ako to robím, keď ju podávam ako prílohu. A výsledok ma prekvapil! Polievka je úžasná – má intenzívnu brokolicovú chuť, prekrásnu zelenú farbu pripomínajúcu hráškovú polievku a jemnú krémovú konzistenciu. Absolútna jednoduchosť prípravy a najzakladenejšie ingrediencie dávajú vyniknúť čírej chuti tejto fantastickej zeleninky. Tuším, že táto polievka bude na našom stole často…
Ingrediencie
- 1 brokolica – iba ružičky
- 1 strúčik cesnaku
- himalájska soľ
- mleté čierne korenie
- zeleninový vývar alebo voda
Postup
- Brokolicu umyjem a orežem z nej iba ružičky, ktoré rozdelím na rovnako veľké kúsky.
- Ružičky dám variť do vriacej vody alebo zeleninového vývaru na 5 minút.
- Keď sú uvarené, rozmixujem ich v robote spolu s vývarom a strúčikom cesnaku. Množstvo vývaru určuje konzistenciu polievky, preto vývaru dám asi o polovicu menej ako brokolice a vznikne hladká krémová polievka.
- Polievku dochutím soľou a mletým čiernym korením.
Pingback: Brokolicové pšeno s medvedím cesnakom - Vegan Lady