Vegánska čokoládová pena z avokáda

Hodvábne jemná čokoládová pena je môj najnovší super zdravý dezert!  Hoci už mám jeden recept na vegánsku čokoládovú penu z avokáda, táto je ešte jednoduchšia, lebo nepotrebujem ani ďatle ani kešu.  Príprava je neskutočne rýchla – roztopím čokoládu, všetky prísady nahádžem do robota, rozmixujem a tadááá…. zdravá čokoládová pochúťka je na svete!!!

U nás doma bola bitka o vylízanie mixéra.  Nedivím sa, lesklý čokoládový krém je neodolateľný…  Avokádo mu dodáva sýtosť a zároveň jemnú textúru, čokoládová chuť je zvýraznená kvalitným kakaom a štipkou soli a agáve sirup krém jemne osladí, ale nepotlačí chuť čokolády.  No a keď ozdobím túto čoko-dobrotu ovocím, nepoznám jednoduchší, luxusnejší a zdravší dezert.  Prosto, s čokoládou je život hneď krajší…

Túto penu si musíš urobiť, lebo je:

  • hodvábne jemná
  • čokoládovo čokoládová
  • rýchla a jednoduchá
  • zdravá a krásna
  • neskutočne dobrá…

Ingrediencie

  • 2 zrelé avokáda
  • ½ C (125 ml) roztopenej čokolády
  • ¼ C (60ml) sirupu z agáve
  • ¼ C (60ml) vody
  • 1 PL kakaa
  • ½ ČL vanilkového extraktu
  • + drobné ovocie na ozdobu

Postup

  1. Roztopím si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nechám mierne vychladnúť.
  2. Vydlabem dužinu z avokáda a dám ju rozmixovať do robota spolu so všetkými prísadami vrátane roztopenej čokolády.
  3. Ak je pena príliš hustá, prilejem trošku vody a stierkou zotriem steny robota. Ak je málo sladká, pridám viac sirupu z agáve.  Vymixujem do hladkého krému.
  4. Pomocou zdobiacich vreciek naplním poháriky penou a ozdobím ju drobným ovocím.
  5. Čokoládová pena sa môže podávať hneď alebo po vychladení. V chladničke vydrží do 3 dní.

Hodnotenie

Komentáre: 1

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.