Hodvábne jemná čokoládová pena je môj najnovší super zdravý dezert! Hoci už mám jeden recept na vegánsku čokoládovú penu z avokáda, táto je ešte jednoduchšia, lebo nepotrebujem ani ďatle ani kešu. Príprava je neskutočne rýchla – roztopím čokoládu, všetky prísady nahádžem do robota, rozmixujem a tadááá…. zdravá čokoládová pochúťka je na svete!!!
U nás doma bola bitka o vylízanie mixéra. Nedivím sa, lesklý čokoládový krém je neodolateľný… Avokádo mu dodáva sýtosť a zároveň jemnú textúru, čokoládová chuť je zvýraznená kvalitným kakaom a štipkou soli a agáve sirup krém jemne osladí, ale nepotlačí chuť čokolády. No a keď ozdobím túto čoko-dobrotu ovocím, nepoznám jednoduchší, luxusnejší a zdravší dezert. Prosto, s čokoládou je život hneď krajší…
Túto penu si musíš urobiť, lebo je:
- hodvábne jemná
- čokoládovo čokoládová
- rýchla a jednoduchá
- zdravá a krásna
- neskutočne dobrá…
Ingrediencie
- 2 zrelé avokáda
- ½ C (125 ml) roztopenej čokolády
- ¼ C (60ml) sirupu z agáve
- ¼ C (60ml) vody
- 1 PL kakaa
- ½ ČL vanilkového extraktu
- + drobné ovocie na ozdobu
Postup
- Roztopím si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nechám mierne vychladnúť.
- Vydlabem dužinu z avokáda a dám ju rozmixovať do robota spolu so všetkými prísadami vrátane roztopenej čokolády.
- Ak je pena príliš hustá, prilejem trošku vody a stierkou zotriem steny robota. Ak je málo sladká, pridám viac sirupu z agáve. Vymixujem do hladkého krému.
- Pomocou zdobiacich vreciek naplním poháriky penou a ozdobím ju drobným ovocím.
- Čokoládová pena sa môže podávať hneď alebo po vychladení. V chladničke vydrží do 3 dní.
Pingback: Čokoládová pena z avokáda a banánu - Vegan Lady