Čokoládová pena z avokáda a banánu

Čokoládová pena z avokáda, Mousse z avokáda a banánu, Zdravá čokoládová pena, Chocolate Mousse, Avocado Chocolate Mousse

Ostanú vám niekedy prezreté banány a neviete čo s nimi?  Áno, dajú sa zamraziť a potom rozmixovať s mliekom alebo džúsom na lahodný banánový kokteil.  Alebo z nich vyrobíte jednoduchú mrazenú dreň spolu s iným ovocím.

Ale mám pre vás aj iný nápad – luxusnú čokoládovú penu alebo čokoládový mousse.  A to doslova.  Je hotová za pár minút a všetci z nej idú odpadnúť.  Stačí nahádzať banány, avokádo, roztopenú čokoládu, kakao a trochu medu do mixéra a hotovo.  Delikátny dezert ako z 5***** reštaurácie je na svete!

S podávaním si tiež nemusíte robiť veľké starosti – čokoládový mousse vyzerá krásne v malých espresso šálkach ozdobený akýmkoľvek drobným ovocím.  Ja som mala physalis alebo machovku peruánsku, ktorá okrem toho, že je zdravá, vyzerá veľmi elegantne.  No čo poviete, skúsite doma tiež všetkých prekvapiť týmto luxusným dezertom?

P.S. Toto je môj tretí recept na avokádovú čoko-penu.  Môj prvý je s ďatľami a kešu a druhý bez banánov.  Inšpirujte sa a tvorte…

Ingrediencie

H = hrnček = 250ml

  • 2 zrelé avokáda
  • 2 prezreté banány
  • ½ H (125 g) roztopenej čokolády
  • 1 PL sirupu z agáve / javorového sirupu / medu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1/2 PL kakaa
  • drobné ovocie na ozdobu

Postup

  1. Roztopím si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke na 360W 2 minúty. Nechám mierne vychladnúť.
  2. Ošúpem banány a vydlabem dužinu z avokáda a dám ich rozmixovať do robota spolu so všetkými prísadami vrátane roztopenej čokolády.
  3. Ak je pena príliš hustá, prilejem trošku vody a stierkou zotriem steny robota. Ak je málo sladká, pridám viac sirupu z agáve či medu.  Vymixujem do hladkého krému.
  4. Pomocou zdobiacich vreciek alebo lyžicou naplním poháriky penou a ozdobím ju drobným ovocím.
  5. Čokoládová pena sa môže podávať hneď alebo po vychladení. V chladničke vydrží 2-3 dni.

Čokoládová pena z avokáda, Mouse z avokáda a banánu, Zdravá čokoládová pena, Chocolate Mousse

Hodnotenie

Komentáre: 1

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.