Vegánsky kokosový koláč s čučoriedkami a brusnicami

vegánsky koláč, kokosový vegánsky koláč, koláč s čučoriedkami a brusnicami, rýchly vegánsky koláč, jednoduchý vegánsky koláč

Tento koláč patrí medzi moje najobľúbenejšie vegánske koláče.  Nielen kvôli tomu, že je vynikajúci a šťavnatý, ale aj preto, lebo je veľmi rýchlo hotový.  Vždy, keď máme chuť na niečo sladké, ale zrovna sa mi nechce vypekať, urobím túto dobrotu.  Len sa tak za ním zapráši a na posedenie zjeme hneď polovicu.

Super je, že sa do neho dá použiť akékoľvek ovocie – čerstvé, lyofilizované alebo mrazené.  Výber múky je tiež flexibilný a robievam ho aj v bezlepkovej verzii.  Namiesto vody sa dá použiť kokosové mlieko alebo iný rastlinný nápoj.  Skrátka rýchly a flexi vegánsky recept, ktorý musíte vyskúšať!

Ingrediencie

Suché ingrediencie

  • 140g celozrnnej špaldovej múky
  • 140g polohrubej pšeničnej múky
  • 100g strúhaného kokosu
  • 200g kokosového cukru
  • 2ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli

 Tekuté ingrediencie

  • 250ml vody alebo kokosového mlieka
  • 100ml kokosového oleja
  • 2ČL citrónovej šťavy
  • 250g mrazených čučoriedok a brusníc

Postup

  1. Rúru dám zohriať na 180°C a pripravím si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 22-24cm.  Dno formy vysteliem papierom na pečenie.
  2. Vo veľkej mise zmiešam suché suroviny, v menšej tekuté.  Keď sa rúra vyhreje nalejem tekuté prísady do suchých a dobre premiešam.  Vznikne redšie cesto.  Do cesta rýchlo primiešam mrazené ovocie. Vylejem ho do formy, povrch uhladím a ešte posypem brusnicami.
  3. Dám piecť na 180°C približne 35-40 minút. Či je koláč hotový skúšam špajľou, ktorá má z koláča vyjsť čistá. Ak nie je, dám ho dopiecť na ďalších 5 minút.
  4. Po upečení nechám koláč vychladnúť vo forme, lebo je veľmi šťavnatý a chladnutím postupne tuhne. Potom ho vyberiem z formy a podávam pocukrovaný práškovým cukrom.

Hodnotenie

Komentáre: 1

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.