Dezerty

Nepečený mangový cheesecake

Nepečený mangový cheesecake

Každý rok objednávame mango priamo od farmárov z projektu CrowdFarming, kde sme si adoptovali “mangovník”. Momentálne vrcholí jeho sezóna a mňa teší, že týmto ako […]

Vianočné medovníky

Vianočné medovníky

Medovníky som spolu s mojimi dievčatami napiekla už minulý víkend, ale až teraz som sa dostala k tomu, aby som ich ozdobila, nafotila a podelila […]

Red Velvet torta-Recept-Zuzana Rainet-Fotograf jedla-Bratislava

Bezlepková Red Velvet torta

Odkiaľ pochádza Red Velvet torta Dočítala som sa, že pôvod Red Velvet torty nie je celkom jasný. Torta vznikla zrejme ako kombinácia historických receptov, regionálnych […]

Tropická Pavlova torta-Recept-Zuzana Rainet-Fotograf jedla-Bratislava

Torta Pavlova s tropickým ovocím

Ako vznikla torta Pavlova Torta Pavlova je osviežujúca a veľmi jednoduchá torta, ktorá svoje meno získala podľa slávnej ruskej tanečnice Anny Pavlovej. Je viacero verzií […]

Chia puding s mangom a figami-recept-fotografia jedla-Zuzana Rainet-food fotograf-Bratislava

Kokosový chia puding s mangom

Recept na tento kokosový chia puding s mangom a figami máte hotový za pár minút. Môžete ho jesť hneď alebo ho odložiť do chladničky a nechať odpočinúť do druhého dňa. Ďaľšou výhodou je jeho variabilita takže môžete obmieňať ovocie podľa sezóny alebo podľa toho na čo máte zrovna chuť.

Recept na tradičné anglické veľkonočné žemličky alebo hot cross buns z celozrnnej múky a voňavého korenia

Sladké žemličky Cross Buns

Poznáte sladké žemličky Cross Buns? Hot Cross Buns sú tradičnou veľkonočnou dobrotou v anglicky hovoriacich krajinách, ktorá sa podáva na Veľký piatok. Niečo podobné je pre […]

Zapletaný veľkonočný mazanec

Zapletaný veľkonočný mazanec

Tradičné veľkonočné sviatky Sú veľkonočné sviatky a u nás doma sa každý rok piekol baránok, ktorý mal oči z lentiliek, mašľu okolo krku a bol snehobiely od práškového cukru.  […]

Recept na orechové osie hniezda z kysnutého cesta od Kitchenlove.sk

Orechové osie hniezda

Dokonalé cesto z domácej pekárne Kto by nemiloval domáce orechové osie hniezda? Okrem toho, že sú neuveriteľne chutné a voňavé, sú navyše aj veľmi pekné. […]

Makový závin bez kysnutia

Makový závin bez kysnutia

Dokonalé kysnuté cesto je základ Dobrý závin musí mať jemné nadýchané cesto a super šťavnatú plnku v dostatočnom množstve. Čo sa cesta týka, toto je […]