Od našej babičky Evičky som odišla nabalená s fúrou letnej bio zeleniny a čerstvých byliniek. Z jej záhradky mi dala mladučkú červenú repu, mrkvu, patizón, kaleráby, nové […]
Značka: olivový olej
Ricotta gnocchi s medvedím cesnakom
Milujem gnocchi (či noky?)!!! Ale prišla jar a ja chcem jesť niečo ľahké čo mám uvarené raz-dva. Preto som klasické zemiakové gnocchi zmenila a vyskúšala […]
Jednoduchý domáci chlieb s chrumkavou kôrkou
Vždy som sa bála piecť z kysnutého cesta a pred pečením chleba som mala ešte väčší rešpekt. Až kým som nevidela tento recept od mojej obľúbenej austrálskej […]
Pesto z medvedieho cesnaku
Dnes mi moja mamina spravila naozaj krásny deň. Prišla ku mne a povedala: „Poď, zoberiem ťa do lesa, nazbierame si spolu medvedí cesnak!“ Najprv som žundrala, […]
Grécke vegánske tzatziki
Staré známe grécke tzatziki, ja viem nič extra čo by ste nepoznali. Ale chcela som predstaviť túto vegánsku bezlepkovú alternatívu, lebo v období keď som nemohla […]
Teplý šalát s feniklom, karfiolom, kelom a belugou
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál vôbec, ktoré dokonca chutí aj mužom (mám to vyskúšané…). Neskutočne mi chutí horkasto-sladká chuť ružičkového kelu. Už keď ho oblanžírujem, niekoľko […]
Domáce hranolky z batatov s feniklovými semienkami a rozmarínom
Bataty sú neuveriteľne zdravé a chutné a preto ich často používam ako prílohu alebo aj ako snack, čo je tento prípad. Hoci si na ich sladkú chuť […]
Zelená špargľa s mladými zemiačikmi a pestom z medvedieho cesnaku
Moje najobľúbenejšie jarné jedlo…asi tak by som nazvala túto rýchlovku. Vlastne to ani nie je recept, skôr návod ako veľmi rýchlo uvariť zdravé jarné jedlo […]