Inšpiráciu na toto jedlo som načerpala v jednom vegánskom bistre v Bratislave. Tam ho podávali ako jednoduchú prílohu z pohánky a cvikly. Nebola nijak zvlášť ochutená a pohánka bola […]
Moderná
Pšenový šalát s bylinkami a mladou jarnou zeleninkou
Hoci je stále jar, vonku začína byť neuveriteľne teplo a ja som dostala chuť na naozaj dobrý šalát. Teraz nemyslím ten “paradajka, paprika, uhorka…blééé“, ale nejaký […]
Krémová polievka zo zelenej špargle
Milujem jar! Nielen preto že som sa na jar narodila, ale hlavne kvôli fantastickým sezónnym potravinám. Všetko je také čerstvé, šťavnaté, chrumkavé, farebné a konečne lokálne […]
Vegánska čokoládová pena z avokáda
Tak toto je neskutočne dobrý, zdravý a zároveň jednoduchý dezert. Garantujem, že keď ho raz vyskúšaš tak ho budeš robiť do zbláznenia! Je hustý, bohatý, plný […]
Zelená špargľa s mladými zemiačikmi a pestom z medvedieho cesnaku
Moje najobľúbenejšie jarné jedlo…asi tak by som nazvala túto rýchlovku. Vlastne to ani nie je recept, skôr návod ako veľmi rýchlo uvariť zdravé jarné jedlo […]
Karfiolové pšeno so zázvorom a pestom z medvedieho cesnaku
Karfiol mám veľmi rada, ale doteraz som ho zvyčajne jedla buď v polievke alebo vyprážaný. A spomínam si ešte na jedno jedlo, ktoré nám mamina robila keď […]
Karfiol s pak-choy na kurkume so zemiakovou kašou s medvedím cesnakom
Ďalšie z jedál, ktoré vzniklo len tak pohľadom do chladničky. Netušila som čo budem variť a jesť, tak som vymyslela toto spontánne jedlo z domácich zásob. A niekedy je […]
Pšenovo-cviklový šalát s Granny Smith jablkom a petržlenovou vňaťou
Keď som bola navštíviť moju dobrú kamarátku Paulínu vo Viedni, urobila mi podobný šalát. Uvarila quinou, cviklu a nakrájala do šalátu jablko. Táto chuť a štruktúra ma […]
Kapustovo-mrkvový šalát s Granny Smith jablkom
Tento jednoduchý recept je skôr super kombinácia potravín s vysokou dávkou vitamínu C z kapusty a citróna a beta karoténu z mrkvy. Konopný olej poskytuje potrebné nenasýtené mastné kyselíny, známe […]