Každý rok keď je sezóna jahôd chodíme na samozber bio jahôd do Rakúska. Máme z toho dobrý pocit keď vieme odkiaľ jahody pochádzajú a páči […]
Vegánske
Zelerovo-karfiolová celozrnná ryža s bylinkami
Takéto jedlá vznikajú v mojej kuchyni keď mám v chladničke kopec zbytkov. Ničoho dostatok na jedno poriadne varenie, ale kúsky kadečoho, ktoré potrebujem spotrebovať. Lebo ja neznášam […]
Restovaná zelenina so zelenou špargľou a ryžovými rezancami
Práve je sezóna špargle tak som sa rozhodla urobiť rýchle a zdravé jedlo, ktoré vás možno inšpiruje. Niekedy stačí nakrájať a opražiť pár kúskov čerstvej […]
Čokoládová pena z avokáda a banánu
Ostanú vám niekedy prezreté banány a neviete čo s nimi? Áno, dajú sa zamraziť a potom rozmixovať s mliekom alebo džúsom na lahodný banánový kokteil. […]
Zeleninové karí v pikantnej kokosovej omáčke
Toto kari doma zbožňujeme! Nerobím ho často, lebo naše dievčatá ho zatiaľ nejedia, ale už sa neviem dočkať kedy začnú. Je to super flexi recept […]
Paštrnákový krém s cesnakovými krutónmi
Sezóna paštrnáku práve končí, tak som ešte rýchlo využila poslednú možnosť a uvarila som z tejto skvelej koreňovej zeleniny lahodnú krémovú polievku. Paštrnák má nezameniteľnú […]
Granadír z celozrnných fliačkov
Stará dobrá klasika nie je nikdy zlá! Ja robím granadír tak ako ho robí moja mama – zo zemiakov uvarených v šupke. Viem, že zemiaky […]
Vegánsky kokosový koláč s čučoriedkami a brusnicami
Tento koláč patrí medzi moje najobľúbenejšie vegánske koláče. Nielen kvôli tomu, že je vynikajúci a šťavnatý, ale aj preto, lebo je veľmi rýchlo hotový. Vždy, […]
Špagety All’Arrabbiata
Vedeli ste, že Spagetti All’Arrabbiata v preklade znamená “nahnevané špagety”? Taliani milujú štipľavé jedlá a tieto sú naozaj veľmi “ostré” ako synonymum k slovu nahnevané. […]